Sikeresen zárult a digitális szemléletformálásra irányuló projekt Kelet-Nógrádban

2020.12.31 08:15

 

Az internetet egyre többen használják nap, mint nap, a digitális világ belátható időn belül megkerülhetetlenül az életünk része lesz. Egyes lakossági támogatások csak online ügyfélkapun keresztül igényelhetők, bizonyos orvosi rendelésekre való bejelentkezés már csak online lehetséges, számos munkalehetőséget pedig csak interneten hirdetnek meg. A teljes élet megéléséhez tehát manapság már informatikai ismeretek is kellenek, a digitális készségeink fejlesztése ezért minden életkorban elsődleges fontosságú.

A somoskőújfalui székhelyű Csemete CsaNa Alapítvány digitális szemléletformáló programjának célja az volt, hogy erősítse a digitális készségekkel nem, vagy nem kellő szinten rendelkezők digitális világ iránti nyitottságát, ösztönözze a modern, okos eszközök használatát, a meglévő IT szolgáltatások nagyobb kihasználását. Ehhez 18 hónap alatt 19 rendezvényt és egy összetett médiakampányt valósítottak meg.

Az Alapítvány 2014-ben, tenni akaró fiatalok kis csoportja nyomására, elsősorban a helyi, palóc területeken élők életminőségének, élethelyzetének javítása céljából jött létre.

A digitális szemléletformáló program keretében hat alkalommal szerveztek előadást az okos eszközök és a mesterséges intelligencia társadalmi és személyes hatásáról, a közösségi kommunikációs lehetőségekről, valamint az elektronikus ügyintézésről. Tíz alkalommal helyi szervezetek rendezvényeit látogatták meg, ahol információs standot állítottak fel. 2020 őszén három digitális családi napot is rendeztek, melyen játékosan megközelítve próbálták a digitális eszközök, szolgáltatások használatát népszerűsíteni. A kezdeményezés saját Facebook oldalt kapott, emellett az Alapítvány honlapjának fejlesztése is megvalósult. A projekt 2019 júliusában indult és 2020 decemberében zárult.

 

—————

Vissza


Elérhetőség

Csemete CsaNa Alapítvány

Kodály köz 4
Somoskőújfalu
3121


+36204651681